Press "Enter" to skip to content

Vreme caldă de Florii și Paște

Conform ANM, de Florii se anunţă vreme caldă, cu maxime de până la 22 de grade, apoi în Săptămâna Mare se vor înregistra valori termice mai scăzute. Spre finalul celei de-a doua săptămâni, vremea se va mai încălzi.

OLTENIA
Media temperaturilor maximelor va fi în creștere, de la 12…13 grade în prima zi, la valori în jurul a 22 de grade în 15 și 16 aprilie, ce vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă. Ulterior, temperatura aerului va scădea la 14…15 grade (în 18 și 19 aprilie), apoi prezenta estimare indică o creștere ușoară, astfel că la finalul intervalului, se va ajunge la o medie regională a maximelor de 18…20 de grade. Alternanțe termice vor fi și în regimul nocturn
al temperaturilor, care vor avea o medie de 0…1 grad în primele nopți, iar în restul intervalului vor oscila între 4…8 grade.
Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 16 aprilie, iar în 17 și 18 aprilie vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

LA MUNTE
Deși valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a maximelor pentru întreaga zonă de 0…3 grade și minime de -7…-5 grade. În 15 și 16 aprilie se va încălzi semnificativ și se vor atinge temperaturi maxime de 10…12 grade și minime, în medie de 2 grade. După aceste zile mai calde se va răci din nou, astfel că la începutul săptămânii viitoare, este estimată o medie a temperaturilor
maxime de numai 2…4 grade și minime de -4…-3 grade. La finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime de 7…8 grade și minime în jur de 0 grade.
La începutul intervalului pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe și lapoviță. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 16 aprilie, astfel că până la finalul celor două săptămâni vor mai fi perioade în care va mai ploua, iar în zona înaltă precipitațiile mai pot fi mixte.

44 Vizualizări

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.