Press "Enter" to skip to content

Vouchere de 1.000 de euro pentru donatorii de plasmă care s-au vindecat de Covid 19

Spread the love

Proiectul care să îi stimuleze pe cei care au suferit de COVID-19 să doneze plasmă a fost aprobat. Aceștia urmează să primească tichete în valoare de 1.000 de euro în momentul recoltării, transmite Antena 3.

”Noi nu venim să spunem că vom oferi doar circa 1000 de euro în tichete de masă celor care vor dona. Noi venim și spunem că îi vom convinge pe calea dialogului, a responsabilității, explicând cât de important e să ajute și alte persoane aflate în dificultate. Binențeles, ca și în alte state europene, vom acorda și un stimulent financiar. Nu e vorba de bani cash, e vorba de un stimulet în tichete de masă prin care donatorul își poate achiziționa alimente pentru a avea o masă mai bogată pentrui revenirea organismului, medicamente și alte întăritoare pentru organism”, a declarat la începutul ședinței primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Suntem în pandemie, deci într-o situație excepțională. Chiar dacă, în timpuri normale, legislația privind donarea nu prevede și stimulente financiare, acum suntem într-o situație de excepție. Prin urmare, este nevoie de o excepție de la lege, pentru a salva cât mai multe vieți! Nu cred că ar fi normal să ne încurcăm în prea multe detalii birocratice și cutumiare, atunci când este vorba despre un interes superior : salvarea românilor care suferă de o formă severă a infecției covid 19”, a anunța marți primarul general al Capitalei.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *