Press "Enter" to skip to content

Viitorul ministru al Energiei: Fără schemă de sprijin pentru CEO

Spread the love

După ce s-au frământat să scoată CEO din marasm făcând un memorandum secret pentru o schemă de sprijin secretă, şefii de la CEO şi deja aproape foştii secretari de stat de la Energie, împreună cu PSD şi guvernul demis, vine Virgil Popescu şi le dă cu schema de sprijin în cap,

Virgil Popescu, ministrul desemnat al Economiei (şi Energiei) în viitorul Guvern PNL a declarat că nu este de acord cu schema de sprijin gândită de actualul Guvern pentru Complexul Energetic Oltenia.

“Nu am fost de acord cu socializarea costurilor de CO2 pentru producţia pe cărbune, poate ar trebui o schemă de ajutor pentru investiţii. Ştiu că există o schemă la Minister, ca CEO să investească în regenerabile, Craiova să treacă pe gaze”, a declarant Popescu, la audierile din Parlament.

Guvernul PSD intenţiona să introducă pentru Complexul Energetic Oltenia, al doilea producător de energie al țării, un mecanism de sprijin care va fi negociat cu Bruxelles-ul. Timp de zece ani, toți vom plăti până la 10,5 miliarde de lei, pentru a susține compania, bani din care urma să fie achitate o parte din certificatele de emisii.

 

Mai multe, aici:

 

Ministrul desemnat al Economiei nu este de acord cu schema de sprijin pentru CE Oltenia

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *