Press "Enter" to skip to content

VIDEO: 30 de ani de la Revoluție! Marș comemorativ

Spread the love

Sute de bucureșteni s-au adunat, duminică după-amiază, în Piaţa Victoriei, de unde au plecat într-un marş pe străzile orașului.

Mobilizarea pentru „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!” a fost făcută, printr-un mesaj pe Facebook, postat de mai multe asociații civice.

„Noi sărbătorim libertatea, dar ei comemorează pierderea celor dragi. Pe 22 decembrie 1989 noi ne-am câştigat libertatea. Dar tot pe 22 decembrie 1989, şi în zilele dinainte şi de după, mii de familii şi-au pierdut părinţii sau copiii, soţii sau soţiile, fraţii sau surorile. Aceste familii au rămas fară oameni dragi pentru ca noi să avem libertate. Aceste familii aprind o candelă an de an pentru cei care au plecat pe un drum fără întoarcere. Sunt copii ajunşi astăzi, după 30 de ani, la vârsta la care părinţii lor au murit. Sunt părinţi în vârstă acum care în toţi aceşti 30 de ani au trăit cu durerea în suflet, cu golul lăsat de pierderea copiilor lor. Sunt soţi sau soţii care şi-au crescut copiii singuri, fără sprijin. Toţi au trecut prin aceşti 30 de ani cu mare rană în suflet. Care nu s-a închis niciodată, căci ei simt că nu s-a făcut dreptate. Că nu au fost găsiţi şi condamnaţi cei vinovaţi de aceste morţi.

Pe 22 decembrie noi, societatea, mergem să fim alături de EI.  Să le mulțumim pentru sacrificiu. Să încercăm să le oferim măcar un pic de compasiune.  Ca și anul trecut vom citi în Piața Revoluției lista celor peste 1100 de nume de Eroi ai Revoluției din 1989. Noi trebuie să fim alături de ei!”, notează organizatorii, pe Facebook.

 

Marsul de comemorare a victimelor revolutiei din 1989 continua spre Piata Revolutiei.

Publicată de Corupția ucide pe Duminică, 22 decembrie 2019

Mulțimea a pornit spre Piaţa Universităţii, unde este programat un moment de reculegere.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban și-au anunțat prezența.

În cele din urmă, în Piaţa Revoluţiei, la Ministerul de Interne, va fi citită lista numelor celor peste 1.100 de eroi ai Revoluţiei din 1989.

sursa: https://www.europafm.ro/mars-comemorativ-pe-strazile-bucurestiului-la-30-de-ani-de-la-revolutie/

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *