Press "Enter" to skip to content

Skatepark-ul din Târgu Jiu, într-o condiție deplorabilă!

Condiția skatepark-ului din Târgu Jiu (viitoarea Capitală a Tineretului) este una dintre principalele probleme care afectează posibilitatea tinerilor și nu numai,  de a participa în activități diverse de recreație, competiție și interacțiuni sociale.

Din cauza rampelor deteriorate, așezarea acestora, crăpăturilor și denivelărilor din beton, există riscul de accidentare, iar condiția generală face practicarea sporturilor imposibilă.

Tinerii sunt nevoiți să se retragă, încercând să-și creeze în spații publice confortul pe care nu-l au în skatepark. Făcând acest lucru, adolescenții deranjează liniștea și locatarii din zonele respective, iar poliția locală intervine.

sursă: Narcis Skatezake (2021)

În perioada pandemiei, rampele au fost dezasamblate și mutate lângă tomberoanele de lângă complexul Anna Summer Events, rezultatul fiind lipsa completă a acestora în skatepark. Pandemia s-a sfârșit, dar autoritățile au acționat după luni întregi, timp în care cetățenii orașului Târgu Jiu și-au făcut nevoile lângă, sub și pe rampe.

sursă: Narcis Skatezake (2021)

Chiar dacă în mai puțin de jumătate de an Târgu Jiu va deveni Capitala Tineretului, autoritățile, nici până în prezent, nu prezintă interes în dezvoltarea și pregătirea orașului pentru acest proiect.
Investițiile promise în favoarea creării spațiilor destinate tinerilor, au rămas promisiuni.

Etapele de dezvățare, reînvățare și învățare, cuprind activități pentru tineri, dar nu numai, și sunt transpuse într-o serie de activități diverse, de la acțiuni de voluntariat, podcasturi, cursuri, consiliere, aplicații mobile, imnul tinerilor, cafenele publice până la competiții și crearea unor spații destinate tinerilor.

sursă: capitalatineretului.ro (03 decembrie 2021)

 

605 Vizualizări

3 Comments

  1. Mazi Mazi 18 iulie 2022

    așteptăm unul nou,pentru unii nu înseamnă nimic dar pentru noi înseamnă mult❤️

  2. Maria Stefania. Maria Stefania. 18 iulie 2022

    Era si cazul sa fie pusa astfel problema si sa fie facuta publica…poate asa primeste atentia care i se cuvine si apar si schimbari, pentru micutii nostri si alti tineri plin de talent!

  3. lv lv 18 iulie 2022

    Sper sa vada cineva asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Follow by Email
WhatsApp
FbMessenger