Press "Enter" to skip to content

Şeful DIICOT nu demisionează la cererea lui Iohannis

Spread the love

Felix Bănilă reacționează astăzi, după ce Klaus Iohannis i-a solicitat demisia, spunând că va analiza cererea președintelui, precizând totodată că activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal.

„Demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa.

Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate”.

Bănilă mai spune că activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazurile din Caracal iar demisia „va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient”, a mai transmis şeful DIICOT.

În schimb Alexandru Cumpănaşu a izbucnit aseară, într-o sesiune video, şi l-a acuzat pe Iohannis că vrea să-l dea afară pe Bănilă pentru că nu a închis cazurile din Caracal.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *