Press "Enter" to skip to content

Primarul Tăloi și directoarea Stoenoiu au lăsat zeci de copii fără școală și grădiniță, la Ciuperceni!

Spread the love

 

 

 

 

 

  • Nu e apă dar au camere de supraveghere
  • Directoarea nu vede nicio problemă să-și angajeze fiica în școala pe care o conduce
  • Primarul mai vrea un mandat

 

Halucinant! O școală construită pe fonduri europene și-a închis porțile pentru școlari și preșcolari, chiar înainte de începerea cursurilor. Este vorba despre Școala Primară din Vârtopu, comuna Ciuperceni, unitate de învățământ care are și aviz de funcționare. Directoarea școlii gimnaziale din Ciuperceni Florentina Stoenoiu este acuzată că vrea să-și angajeze fiica în unitatea pe care o conduce. De asemenea, localnicii îl acuză pe primarul Dumitru Tăloi că nu a fost în stare să monteze o țeavă de apă, din curte până în școală, dar a montat camere de supraveghere pe clădirea în care nu va mai fi niciun elev.

 

Stoenoiu: E vreo problemă?”

 

Cu școala închisă,  copiii vor bate drumurile până la singura unitate de învățământ din centrul comunei, la 5 km distanță, acolo unde vor învăța de acum înainte. Și asta, pentru că directoarea Florentina Stoenoiu a făcut demersuri pentru a suspenda cursurile, motivând că nu poate fi respectată distanțare fizică între elevi.

 

“Școala nu va funcționa în această perioadă de pandemie.Nu putem respecta distanțarea. Sunt 21 de copii. Am avut o ședință cu părinții la care a participat și un inspector de la ISJ Gorj, în data de 4 septembrie, și am explicat această situație”, a declarat azi, directoarea Florentina Stoenoiu, omițând să spună că părinților li s-a promis că li se va comunica decizia care va fi luată. Numai că, aceast lucru nu s-a întâmplat, părinții trezindu-se că nu mai au unde să și-i ducă pe copii. Pe de altă parte, localnicii o acuză pe directoare că vrea să/și angajeze fiica fix în unitatea pe care o conduce. “Cred că le mai trebuiau copii la Ciuperceni, pengtru ca fiica sa să aibă o catedră acolo. Este o bătaie de joc ce au făcut cei doi, atât primarul, cât și directoarea”, declară localnicii.

 

Directoarea Stoenoiu a afirmat că fiica sa nu este, încă, angajată a școlii: “Fata mea a luat notă de trecere la titularizare, a luat 7. Deci, de ce să nu predea, nu cred că asta ar fi o problemă. Deocamdată nu este la școala din Ciuperceni, așteptăm decizia ISJ Gorj. Nu știu unde va fi repartizată”,.

 

Zeci de elevi și un singur microbuz

 

Pe de altă parte, localitatea dispune doar de un singur microbuz: “Nu ni s-a prezentat nici măcar un act prin care să fim anunțați că se închide școala și grădinița. Copilul meu urma să meargă la grădinița. Există doar un singur microbuz. Nu știu cum ne vom descurca. Nu știm cum vor fi transportați toți copiii la Ciuperceni. Locurile în microbuz trebuie înjumătățite pentru a respecta regulile de distanțare. Cum vor face, câți copii vor face o astfel de navetă și în cât timp? Este vorba de toți copiii din comuna Ciuperceni, din toate satele. Când trebuie să-i trezim dimineața, la 5, la 6?”, a declarat unul dintre părinți.

 

După ce a închis școala, primarul mai vrea un mandat

 

În această săptămână s-au cărat toate bunurile școlii, tabla, scaunele sau imprimanta, toate acestea au fost mutate sub ochii localnicilor. Cu toate acestea, primarul Dumitru Tăloi spune că… a rezolvat cazul:

„Școala nu se închide.Are aviz de funcționare. Cursurile vor fi suspendate doar pe perioada pandemiei (?!). Problema e rezolvată” , a declarat primarul Dumitru Tăloi. Spunându-i-se să fie mai explicit, acesta, iritat, a închis telefonul.

 

 

În plină campanie electorală, primarul a lăsat zeci de copii fără școală și grădiniță, dar mai vrea un mandat, al patrulea. Directoarea Stoenoiu a declarat că școala din Vârtopu nu poate să funcționeze în condiții de pandemie și pentru că nu are apă curentă, deși o pompă se află chiar în curtea școlii.

Lui Dumitru Tăloi i s-a părut normal ca în loc să instaleze câțiva metri de țeavă pentru ca în unitatea școlară să curgă apa în robinete, a dotat-o cu camere de supraveghere: “Omul ăsta nu a putut, în 12 ani de mandat, să ducă apa din curte în școală. Ce să mai vorbim? Părinții au adunat semnături să nu se închidă școala sau, măcar, să lase grădinița deschisă. Este clar că nu se vrea. Cei care plătesc pentru incompetența lor, sunt copiii. Nu știu ce vom face. Bine că avem camere de luat vederi…”, a mai declarat unul dintre părinți.

 

Nici până la ora actuală, părinții nu cunosc programul orelor de curs, dar au aflat că în pauze o să-i țină în clase pe toți cei 70 de elevi din școala Ciuperceni.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *