Press "Enter" to skip to content

PNL, manifestaţie după tragedia de la Caracal

Spread the love

Manifestarea a fost organizată „pentru a atrage atenţia că tragedia de la Caracal nu este singulară”. Evenimentul, organizat de PNL Bucureşti, a început la 11,05, ora primului apel la 112 al Alexandrei Măceşanu.

Preşedintele filialei PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a vorbit despre nevoia de profesionalizare în ceea ce priveşte gestionarea cazurilor de dispariţie. „Să se specializeze un corp de persoane din interiorul sistemului public, care să fie în stare să gestioneze genul acesta de situaţii, situaţii aparte pentru care îţi trebuie un anumit nivel de pregătire ca să faci faţă”, a spus Violeta Alexandru, arătând că s-ar putea forma „zece poliţişti, zece specialişti pe judeţ”, informează Agerpres.

Totodată, preşedintele PNL Bucureşti a subliniat nevoia de evaluări în interiorul sistemului de poliţie.

„Cerem ca în interiorul sistemului de poliţie să se facă nişte evaluări de sus în jos, de jos în sus, să se facă pe toate palierele decizionale şi să se comunice public – cunoscut fiind faptul că ministerul nu are această practică a transparenţei şi a comunicării informaţiilor – de data aceasta le cerem să comunice public care sunt nivelurile de competenţă”, a punctat ea.

Organizatorul evenimentului, Daniel Ciungu, a afirmat că acesta a fost gândit pentru a trage un semnal de alarmă: anual 400 de copii dispăruţi nu sunt găsiţi, potrivit Agerpres.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *