Press "Enter" to skip to content

Pe cine, din CEO, vrea să PEDEPSEASCĂ Boza şi pentru ce!

Spread the love

Şefului Biroului de pază din Complexul Energetic Oltenia, Constantin Popescu, i se pregăteşte un referat pentru că a avut „îndrăzneala” la vorbească la radio despre modul în care se scurg zecile de milioane de euro din companie.

Sorinel Boza, managerul managerilor din Directoratul CEO, ar fi dat sarcină fix serviciului de COMUNICARE să-l sancţioneze pe Constantin Popescu, în mod paradoxal, fix pentru COMUNICAREA sa publică de la Sud FM.

În acest caz, aşa cum ne-am obişnuit, Sorinel Boza calcă în străchini şi, mai ales, pe lege. Aşa cum patrulează cu bocancii pe reglementata „transparenţă” din OG 109/2011, Ordonanţă de Guvern fix în baza căreia acesta are mandat să fie membru şi şef al directoratului …profesionist, cum a explicat el, la SIER, conferinţă organizată la SINAIA. Unde a fost şi cu Delia Slăvulete, şefă sau ceva la direcţia suport şi secretară a CS în acelaşi timp. Perntru care, „doamna din energie” e plătită cu peste un miliard de lei vechi doar pe primele 8 luni ale acestui an. Suma se umflă, odată cu fiecare ridicare de leafă, evident.

Dar, revenind. Ziceam că domnul Boza încalcă prevederile legale, şi anume, Legea 571/2004, parte a acquisului comunitar, legea AVERTIZORULUI PUBLIC sau de INTEGRITATE afişat MARE  pe site-ul Ministerului Energiei.

Hai să vedem ce se spune acolo şi cum responsabilul biroului de pază din cadrul CEO, Constantin Popescu este apărat de LEGE. E chiar un ghid, uşor de citit :

Ghidul avertizorului de integritate

 

Pe de altă parte, am solicitat un punct de vedere de la biroul de comunicare al CEO. de fapt am întrebat dacă, într-adevăr, i se pregăteşte lui Constantin Popescu un referat,  pentru luni, la prima oră. Ce ni s-a spus, e deloc surprinzător.

Acestea sunt chestiuni interne, ale companiei. Nu sunt informaţii publice.Nu intră în nicio categorie de informaţie publică ce mă întrebaţi dvs. Cine a spus că va fi sancţionat? Eu vă răspund aşa cum prevede legea (?), astfel de informaţii nu sunt de interes public, astfel de informaţii sau acţiuni, dacă există sau nu există, sunt interne, ale companiei.

 

 

 

 

 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *