Press "Enter" to skip to content

Orban pleacă. Partidele, la consultări

Spread the love

Klaus Iohannis va avea mâine consultări cu partidele parlamentare în vederea nominalizării unui premier, după ce Ludovic Orban şi-a depus mandatul.

”Ludovic Orban și-a depus mandatul din funcția de premier desemnat. Această situație se datorează PSD-ului. A boicotat ședința de ieri și nu s-a putut da un vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj și este ultimul lucru pe care ni-l dorim.

Am acceptat această depunere a premierului Ludovic Orban. Voi începe consultările la Cotroceni, mâine la ora 16:00.

La ora 20:00, mâine, voi face o nouă declarație de presă. Noi nu dorim să intrăm într-un blocaj. România trebuie guvernată. Domnul Ludovic Orban rămâne prima mea opțiune pentru funcția de premier. Voi ține cont de toate informațiile pe care le primesc de la partidele parlamentare. O majoritate se formează prin vot. Există un singur mecanism prin care se probează votul în Parlament: prin vot.

Singura posibilitate prin care se poate testa existența unei majorități este votul din Parlament. Nu mă implic în selecția candidaților pentru alegerile locale.

Procedura în Parlament nu s-a blocat pentru că Ludovic Orban a făcut sau nu a făcut ceva anume. Întreg blocajul s-a produs din cauza PSD-ului. Mai întâi a tras de timp cu audierile. După care termenul la care s-a pus votul de învestitură a fost termenul maximal. Se vede clar intenția de a bloca acest demers.

Pentru a debloca întregul demers, domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul. România trebuie să meargă înainte. Nu avem nevoie de astfel de blocaje.  ”, a spus Iohannis.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *