Press "Enter" to skip to content

Nelu Roşca, după ULTIMATUM: Mâine, la prima oră, pornim excavatoarele!

Spread the love

Nelu Roşca şi angajaţii de la Cariera Roşiuţa vor porni,  mâine, la prima oră, excavatoarele şi vor defrişa terenul de 2,6 hectare aflat în proprietatea CEO, Este vorba despre o suprafaţă denumită impropriu „pădure”, fiind o zonă plină de mărăcini şi buruieni, după cum a descris-o Nelu Roşca.

Săptămâna trecută, liderul de la Roşiuţa a anunţat o răscoală în minerit, pentru că autorităţile de la Bucureşti nu au reuşit nici până în prezent să scoată din domeniul silvic acea suprafaţă de teren care blochează frontul de lucru al carierei.

Fix în urmă cu o săptămână, Nelu Roşca a dat un ultimatum guvernului, în emisiunea „Azi, în Gorj”, la Târgu Jiu TV: „Va fi o răscoală! Dacă până marţi ( azi,23 inie 2020,n.r.) funcţionarul de la Ministerul Mediului nu va da avizul pentru scoaterea din domeniul forestier a acelor buruieni, că pădure nu e, vom porni excavatoarele şi vom defrişa noi, în mod ilegal, indiferent de ce va urma. Ce să ne facă? Să ne aresteze? Să ne bage la puşcărie pentru că vrem să avem o pâine pe masă?”.

Întrebat dacă a primit vreo veste de la Bucureşti, Nelu Roşca a declarat că şefii CEO vor avea o întâlnire cu cei de la Guvern şi că sunt discuţii. „Premierul e supărat şi a întrebat de ce nu s-a rezolvat situaţia… Nu s-a întâmplat nimic concret până la această oră. Mâine, la prima oră, pornim excavatoarele! Cred că am fost clar”, a spus, azi-dimineaţă, Nelu Roşca.

În două luni, din cauza lipsei fronturilor de lucrur, Cariera Roşiuţa se va închide.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *