Press "Enter" to skip to content

Ne aşteaptă o iarnă grea

Spread the love
Iarna 2019-2020 ar putea fi una grea în Europa, avertizează meteorologii americani. Informațiile îngrijorătoare vin în contextul verii prelungite de pe bătrânul continent.Meteorologul Digi24 Simona Căpșună a spus că teoria specialiștilor americani care prevăd o iarnă grea în Europa s-ar putea adeveri, iar cel mai probabil ninsorile vor fi decalate și s-ar putea întinde până în aprilie 2020.

Simona Căpșună a menționat, de asemenea, că luna octombrie de anul acesta ar putea fi cea mai călduroasă din ultima jumătate de secol.

„Este un element pe care specialiștii americani l-au luat deocamdată în calcul. În afară de faptul că iarna a venit mai târziu în acest an, vara a fost decalată, iată avem vară și în acest moment. Nu doar floarea soarelui a înflorit a doua oară, există și pomi fructiferi care au înflorit a doua oară. Natura este păcălită de astfel de episoade, le-am văzut și în ultimii ani.

Interesant este că abaterile temperaturilor din octombrie față de o medie totală a lunii sunt cu două grade pozitiv, deci cu atât a fost mai cald. Dacă această abatere se va menține până la sfârșitul lunii, atunci octombrie va fi cea mai caldă lună de octombrie de la noi din țară, din ultima jumătate de secol. Din păcate, e posibil să fie și o lună record pentru lipsa precipitațiilor.

Specialiștii americani prevăd o iarnă grea peste Europa, cumva decalată cu ninsori în ianuarie și februarie, probabil și în martie și aprilie”, spune Simona Căpșună, meteorolog.

 

 

Meteorologii anunță că țara noastră va fi lovită de vortexul polar, care va aduce în România ger și viscol. Aceștia precizează că fenomenele extreme s-ar putea instala la noi în țară de la sfârșitul lunii noiembrie. Temperaturile vor scădea de atunci sub pragul de îngheț, potrivit prognozei avansate.

Vortexul este un vârtej foarte puternic deasupra Polului Nord. El poate influenţa vremea până jos, acolo unde noi simțim efectele iernii.

Pentru că este o prognoză pe termen lung, una care se poate schimba, experții Accuweather spun că nu e cunoscută cu precizie amploarea acestui fenomen.

Sursă, Digi24

 

 

 

 

 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *