Press "Enter" to skip to content

Miner rămas aproape orb în accidentul de azi, de la cariera Tismana! „Boza le interzice să sune la 112!”

Spread the love

Un alt accident de muncă a avut loc la cariera Tismana, astăzi. Un electrician  s-a electrocutat și e în pericol să-și piardă vederea.

Jurnalistul Narcis Daju dezvăluie şi că Boza a interzis angajaţilor CEO  să sune la 112, chiar dacă pot să moară la locul de muncă. „Partea foarte urâtă e că din dorința lui Boza de a nu se mai înregistra cu accidente de muncă, angajații CEO au fost forțați să-și ia angajament scris, sub semnătură, că nu mai sună la 112, când li se întâmplă astfel de nenorociri, prin cariere. Ca să înțelegeți, cel care s-a electrocutat azi a fost scos cu tancheta din carieră, preluat apoi de o ambulanță a CEO și dus la spital. Apoi, după externare, i se dă concediu medical, dar sefii fac presiuni sa nu declare accidentul de muncă.

Așa se face că statisticile oficiale privind accidentele de muncă n-au nicio legatura cu realitatea crudă din cariere”, a mai scris Narcis Daju pe Facebook.

În mod normal, primii care trebuie să acţioneze sunt cadrele medicale care ar trebui să existe în cadrul carierelor şi termocentralelor, la fel cum ar trebui să existe şi ambulanţele pentru ca, astfel, să fie dat un prim ajutor salariatului în cazul unui accident de muncă. Nu avem încă date despre împrejurările în care s-a produs acest accident.

 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *