Press "Enter" to skip to content

METEO, schimbare radicală!

Spread the love

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitaţii abundente şi intensificări ale vântului, valabilă pentru întreaga ţară.

În intervalul 22 decembrie, ora 20:00 – 24 decembrie, ora 20:00, va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

De altfel, meteorologii au anunţat anterior că un ciclon mediteranean gigantic se va abate asupra României, în intervalul 23-27 decembrie.

 

https://www.romaniatv.net/informare-meteorologica-schimbare-radicala-a-vremii-chiar-inainte-de-craciun-ninsori-viscol-si-pl_502430.html

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *