Press "Enter" to skip to content

Le-au luat şi banii! Mariana Şărămăt a plătit familiei Săcărin „despăgubiri” de 7.000 de lei!

Spread the love

Avocatul familiei Şărămăt face noi dezvăluiri în cazul fetiţei pe care o apără.

Este vorba despre fetiţa de opt ani, crescută de şapte ani de familia Şărămăt, în Baia de Aramă, copilul târât de procuroarea Piţurcă într-o vineri dimineaţă, dus într-o maşină în care se aflau „părinţii” adoptivi care au privit nepăsători cum „propriul lor copil” este torturat de un procuror, chiar în curtea casei în care fetiţa a crescut şi a primit cei şapte ani de acasă…

Iată că familia Şărămăt a trebuit să plătească româno-americanilor 7.000 de lei.

Avocatul familiei din Baia de Aramă dezvăluie pe Facebook modul în care „Săcărinii”  le-a luat şi banii celor care au crescut-o pe Sorina:

 

„Totul până la bani!”

Asta a fost deviza soților Săcărin chiar și în „procesul” de adopție al Sorinei.

___________

De regulă, ca să nu spun „fără excepție”, în procesele de adopție, familiile adoptatoare nu se gandesc la bani și solicită instanțelor de judecată numai încuviințarea adopției.

Asta pentru că, cei care sunt cu adevărat însuflețiti de intenția nobilă de a adopta, nu pun preț pe procedurile judiciare și cheltuielile aferente materializării scopului lor nobil.

____________

ÎNSĂ ADOPȚIA SORINEI A FOST UN DOSAR ATIPIC DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.

CRED CA ESTE SINGURUL DOSAR DE ADOPȚIE DIN ROMÂNIA ÎN CARE AU FOST SOLICITATE ȘI ACORDATE CHELTUIELI DE JUDECATĂ.

SOȚII SĂCĂRIN AU SOLICITAT INSTANȚEI SĂ LI SE RESTITUIE CHELTUIELILE EFECTUATE CU PROCESUL DE ADOPȚIE ȘI, CE SĂ VEZI, ASISTENTUL MATERNAL ȘĂRĂMĂT MARIANA A FOST OBLIGATĂ SĂ ÎI DESPĂGUBEASCĂ CU SUMA DE 7.000 LEI (ȘAPTE MII LEI).

____________

Conform legii, partea care pierde procesul, poate fi obligată la plata cheltuielilor de judecată efectuate de partea adversă, dacă aceasta din urmă formulează o solicitare în acest sens.

În procesul de adopție al Sorinei, partea adversă a soților Săcărin (aceștia au avut calitatea de reclamanți) a fost reprezentată de A.N.P.D.C.A. și D.A.G.S.P.C. Mehedinți (pârâți), iar Șărămăt Mariana a avut calitatea de intervenient.

Pentru că a încercat să își ocrotească dreptul său de prioritate la adopția Sorinei în acest proces, ȘĂRĂMĂT Mariana a fost obligată să suporte singură și în integralitate cheltuielile de judecată pretinse de soții Săcărin, respectiv suma de 7.000 LEI.

Soluția este cât se poate de bizară, ca să nu spun altfel, în condițiile în care cuantumul cheltuielilor de judecată pretinse de soții Săcărin era evident disproporționat față de obiectul cauzei (adopția unui minor) și nu a fost cenzurat de instanță (Curtea de Apel Craiova).

Pe de altă parte, și dacă ȘĂRĂMĂT Mariana nu ar fi formulat cerere de intervenție în cauză, procesul tot la Severin și Craiova s-ar fi purtat și tot mai multe termene de judecată ar fi presupus.

Și, dacă tot s-au acordat aceste cheltuieli de judecată, de ce a fost obligată numai ȘĂRĂMĂT Mariana la suportarea acestora, iar A.N.P.D.C.A. și D.A.G.S.P.C. Mehedinți Nu?!

____________

Dintr-o altă perspectivă, trebuie observat că, pentru recuperarea acestei sume de bani, soții Săcărin s-au adresat imediat unui executor judecătoresc conform procedurii legale, dar pentru executarea Deciziei definitive de adopție nu…

Ce mai exemplu de bună-credința…

____________

!!! Completare ulterioară:

Vă rog să nu interpretați această postare ca un apel umanitar.

Soții Săcărin își vor recupera cheltuielile de judecată fără nicio problemă, inclusiv cheltuielile de executare.

Are asistentul maternal bani să plătească! „A pus deoparte indemnizația de 600 lei/lună primită de la stat pentru îngrijirea Sorinei”, așa cum vor zice unii… ”

 

3 Comments

 1. Elena Elena 4 iulie 2019

  Io sunt din Italia și va susțin pentru sorino o fac …

 2. Valentina Strauß Valentina Strauß 10 iulie 2019

  Nu este bine deloc ce se intampla!
  Depuneti omaeni buni de indata o plangere la CEDO; fiindca in cauza indepliniti absolut toate conditiile cerute de CEDO! Nu lasati sa treaca cele 6 luni de la data comunicarii unei astfel de hotarari judecatoresti nedrepte!

 3. Liliana Liliana 10 iulie 2019

  Sustin pe Sorina si fam ei din Baia de Arama…. Neam scirbit de toate hotiile c’è am putut vedea in doua saptamani… Credeam ca justitia e pt toata lumea… Dar mam inselat amarnic….. HOTII peste hotii… Rusine justitiei Romaniei!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *