Press "Enter" to skip to content

ITM i-a dat dreptate lui Răuţ. CEO trebuie să majoreze cuantumul voucherelor de vacanţă pentru salariaţi

Spread the love

Unul dintre foştii directori din CE Oltenia, Ion Răuţ, a anunţat, în exclusivitate, la Sud FM, în luna februarie, că minerii şi energeticienii trebuie să primească vouchere de vacanţă în valoare de 2080 de lei, nu de 1450 de lei cum a fost stabilit de către administraţia companiei, de comun acord cu liderii organizaţiilor sindicale.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica a preluat problema şi a solicitat ITM Gorj să se exprime pe această temă. Astfel, instituţia a avut un răspuns care nu lasă loc de nicio interpretare.

“Considerăm să stabilirea cuantumului voucherelor de vacanță la 1.450 lei s-a făcut cu eludarea prevederilor legale imperative. (…)  Cuantumul voucherelor de vacanţă ce urmează a fi acordate fiecărui salariat al Complexului Energetic Oltenia începând cu 1.05.2019, fiind inferior celui la care angajaţii sunt îndreptăţiţi, potrivit legislaţiei în vigoare” arată ITM Gorj.

 

„Începând cu data de 1 decembrie 2018, operatorii economici astfel cum sunt definiti de OG 26/2013, vor acorda angajaților proprii primele de vacantă numai sub forma voucherelor de vacanță, în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în condițiile legii, pentru un salariat.
Este art 1 indice 1din OUG 8/2009, care a fost introdus prin OUG 46/2017.
Atentie, este aplicabil și Minprest şi Medserv Min!”, spunea Ion Răuţ, la emisiunea de radio, Gorjul în Direct.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *