Press "Enter" to skip to content

Începe bătălia pentru sporuri în CEO

Spread the love

Comisia mixtă, formată din liderii sindicatelor şi reprezentanţi ai CE Oltenia, se va întruni în data de 12 aprilie. Motivul îl constituie greşeala administraţiei companiei de a acorda voucherele de vacanţă în cuantum de 1.450 de lei şi nu de 2.080 cât prevede legea.

Negocierile vor începe vineri, 12 aprilie, pentru a se face modificările necesare  în CCM şi a repara greşeala care ar văduvi de nişte bani salariaţii CE Oltenia.

Problema a fost adusă în atenţia ITM Gorj de către liderul sindical Nicu Bunoaica, instituţie  care a şi comunicat oficial că acest cuantum al voucherelor de vacanţă, de 1.450 de lei, este nelegal. Prin urmare, salariaţii vor beneficia, după cum s-a grăbit să anunţe Sorinel Boza, de vouchere de vacanţă în valoare de 2.080 de lei după ce administraţia şi sindicatele se vor pune de acord în şedinţa comisiei de negociere.

Pe de altă parte, Nicu Bunoaica arată că, în şedinţa din 12 aprilie, liderii sindicali vor cere şi modificarea sporurilor de carieră şi periculozitate care defineau condiţiile grele de muncă pentru o parte a salariaţilor CEO, a celor din cariere, care, au fost diminuate cu 9 procente.

Sporul de periculozitate era de 15%  iar cel de carieră, de 10%. „Au fost tăiate 9 procente din cuantumul acestor sporuri, oamenii fiind astfel înşelaţi. Cred că, odată întrunită comisia de negociere, această problemă a sporurilor care definesc condiţiile foarte grele în care muncesc minerii, va fi luată în discuţie pentru a fi rezolvată. Oamenii s-au săturat să fie înşelaţi. Voi face o adresă către administraţia CE Oltenia, după care vom negocia pentru redobândirea procentelor tăiate din CCM-ul semnat acum un an”, a spus Nicu Bunoaica.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *