Press "Enter" to skip to content

Gaterele din pădurile Gorjului, la control. Confiscări și amenzi

În perioada 4-6 aprilie a.c., polițiștii gorjeni au continuat activitățile de verificare a persoanelor și societăților comerciale care efectuează operațiuni cu material lemnos, precum deținere, comercializare, prelucrare sau transport, în urma cărora au constatat nereguli și au aplicat sancțiuni contravenționale, în cuantum de 20.000 de lei, fiind dispuse măsurile complementare de confiscare valorică a peste 310 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 57.391 de lei și de confiscare fizică, a 45 de metri cubi de material lemnos, anunță IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

În perioada 4-5 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în colaborare cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au efectuat verificări cu privire la modul de respectare a legislației silvice de către persoanele care efectuează transporturi de material lemnos.

IPJ Gorj:

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, de 67 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în perioada 5 noiembrie 2021-12 februarie a.c., a efectuat 33 de transporturi de material lemnos, cu volume cuprinse între 1 mc și 3 mc fiecare, depășind limita de 20 mc cu aproximativ 75 de metri cubi de material lemnos.

Totodată, s-a mai constatat că un tânăr, de 24 de ani, din comuna Padeș, în perioada 7 octombrie 2021- 10 martie 2022, a efectuat 42 de transporturi material lemnos, cu volume cuprinse între 0,3 mc și 4,8 mc, fiecare, depășind limita de 20 mc cu aproximativ  132 de mc material lemnos.

 

Constatând aceste aspecte, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10.000 de lei, dispunând totodată confiscarea valorică a 207 metri cubi de material lemnos, în valoare de 37.385 de lei, conform Legii nr 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Astfel, la data 5 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au efectuat verificări cu privire la modul de respectare a legislației silvice, de către persoanele care efectuează transporturi de material lemnos, iar, în urma interogării aplicației SUMAL 2.0, s-a constatat că un bărbat,  în ultimele 6 luni, respectiv perioada 17 septembrie 2021-16 martie 2022, a efectuat 27 transporturi material lemnos, cu volume cuprinse între 0,60 mc și 2,63 mc fiecare,  depășind astfel limita legală, pentru un transportator NON SUMAL, cu peste 42 de metri cubi de material lemnos.

Continuând activitățile de verificare, la data de 6 aprilie a.c., polițiștii au constatat că un alt bărbat, în perioada 6 octombrie 2021-6 aprilie a.c., a efectuat 12 transporturi de material lemnos, cu volume cuprinse între 2,16 mc și 7,9 mc, depășind astfel limita legală, pentru un transportator NON SUMAL, cu peste 53 de metri cubi de material lemnos.

În consecință, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a bărbaților, cu amenzi în cuantum de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor  Legii nr. 171/2010 Republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind dispusă și măsura complementară a  confiscării valorice a celor peste 95 de metri cubi de material lemnos, transportat ilegal, în valoare de aproximativ 18.577 de lei.

La data de 6 aprilie a.c., Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru, în colaborare cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea, au continuat activitățile de verificare a operațiunilor cu material lemnos, desfășurate de o societate comercială, cu punctul de lucru în comuna Glogova,

În urma constatării încălcării prevederilor Legii nr. 171/2010 Republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, polițiștii au aplicat sancțiuni în cuantum de 5.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea unui volum de aproximativ 53 de metri cubi de material lemnos, fiind confiscați fizic 45 de metri cubi și valoric, aproximativ 8 metri cubi de material lemnos, în valoare de 1.429 lei.

Astfel de acțiuni continuă și în perioada ce urmează, la nivelul întregului județ.

46 Vizualizări

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.