Press "Enter" to skip to content

EDITORIAL| Unde ne e Biserica în cazul Sorina?

Spread the love

Acest caz devine, cu fiecare minut, din ce în ce mai tenebros. În hăţişurile acestei aşa-numite Justiţii, se pierde însăşi esenţa acestei nefericiri întâmplate în viaţa unor oameni.

Între zecile de mii de nefericiri şi nedreptăţi din această ţară, dintr-o mare a destinelor sfâşiate cel care a lipsit, aproape cu sfinţenie, a fost „catargul”. A fost Biserica. Ori lucrează incognito – ca să-i atribui circumstanţe atenuante sau să cred, pur şi simplu, în fatalitate.

Nu ştiu cât ar fi ajutat sau ar ajuta intervenţia … puţin divină a Părinţilor de pe Pământ dar până la o decizie Cerească, cred că o intrare în scena reală şi brutală a acestei vieţi cotidiene în care, din păcate, se întâmplă şi ca un copil lipsit de apărare în faţa unor forţe întunericite să fie smuls dintr-o familie – absolut iubitoare, năruind până la temelie un mic/mare univers, cu cea mai mare cruzime înfăptuită de un om al „statului de drept”, ar fi binevenită.

Este scris în Biblie: Romani 13:10. “Dragostea nu face rău aproapelui: dragostea deci este împlinirea Legii.”, adaug asta şi pentru Avocatul Poporului, întruchipat astăzi de doamna Renate Weber, ca un suficient argument pentru reîntoarcerea la o judecată dreaptă, la care sigur se poate ajunge cu instrumente legale dintre cele mai simple. Căci, ca să spun aşa, nemernicia din acest caz e simplă în urâţenia ei, pentru înţelepţii  acestui stat. Dacă mai este stat.

Revenind, unde ne e Biserica, această forţă a Binelui, cea aproape de noi, cea aproape de Sorina?

Nu pot să nu mă întreb, de exemplu, ce ar face Papa Francisc pentru Sorina, ocrotitorul nevoiaşilor, cel cu care noi – cei de acum- suntem contemporani?

 

 

 

 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *