Press "Enter" to skip to content

De ce riscă spitalul de la Târgu Jiu să-şi piardă acreditarea!

Spread the love

Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu este pe cale să piardă Certificatul de Acreditare și, prin urmare, să înceteze contractarea unor servicii medicale prin Contractul încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Iată de ce: potrivit Legii 95/2006, al Ordinului Ministrului Sănătății Nr 975/2012 și al Ordinului Ministrului Sănătății Nr 972/2010,  procedurile privind acreditarea spitalului public și supravegherea indicatorilor  de acreditare sunt apanajul Serviciului Managementului Calității, serviciu aflat în subordinea directă a managerului spitalului;  Mai mult, în acest moment, aşa cum spun surse din sistem, Serviciul are doar un singur angajat care lucrează efectiv, restul fiind delegați în alte compartimente. De asemenea, conform Statului de Funcții al Spitalului județean de urgență Tg-Jiu, disponibil pe site-ul Consiliului Județean în secțiunea Hotărâri ale Consilierilor Județeni, Serviciul Managementul Calității a fost divizat în două compartimente: Compartimentul Managementul Calității Serviciilor Medicale și Compartimentul Management de Proiect, cu singurul angajat, Responsabil de Management al Calității.

În mod normal, Serviciul de Management al Calității trebuia să aducă la cunoștința managerului spitalului riscurile la care spitalul a fost expus, inclusiv retragerea sau pierderea Certificatului de Acreditare a Spitalului.

De asemenea, managerul spitalului, Gigel Capotă, nu a constituit Nucleul Managementului Calității în timp util evitând, astfel, suspiciunea de neîndeplinire a standardelor și indicatorilor de acreditare din partea Autorității Naționale a Managementului Calității în Spitale(ANMCS).

One Comment

  1. Lumea judecată Lumea judecată 9 aprilie 2019

    Să pună mâna stimați , presupuși doctorii să-și facă treaba , datoria pentru oamenii…. au depus un jurământ da degeaba , hoțul nu-l poți schimba, plătim taxe foarte mari pentru sănătate să ne trateze ca pe niste cârpe în spitale , și-au băgat toate neamurile lor în acest sistem ….. Viața de mafioți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *