Press "Enter" to skip to content

Clanurile din CEO (IV)

Spread the love

Se ştie: în CE Oltenia lucrează familii întregi devenite, în timp, adevărate clanuri. Cei care populează în mod nesimţit birourile companiei de stat nu sunt numai soţi, soţii, fiice, fii, ci şi naşi, nepoţi, veri, prieteni cu beneficii, lipitori de afişe. Ei, împreună, fac din TESA un bâlci, un talcioc, o adunătură pestriţă şi conduc chiar afacerile companiei.

Săptămânal, vom publica astfel de exemple în care indivizi şi individe sunt conectaţi şi conectate la banii din sacul generos al societăţii de stat, prin bunăvoinţa altora de teapa lor ajunşi, de-a lungul timpului, tot golăneşte, în Directorat şi Consiliul de Supraveghere.

Nu avem nimic cu personalul TESA, o firmă cu personal TESA bine repartizat, bine pregătit şi motivat, se bucură de servicii auxiliare de calitate indispensabile funcţionării oricărei instituţii (servicii de personal, financiare, administrative, de achiziţii, etc).

Asta este în teorie, în practică, personalul TESA angajat la CEO, este foarte prost repartizat, uneori slab pregătit şi chiar prost salarizat, lipsind motivaţia în zone vitale de activitate, zone în care şi personalul este deficitar, înflorind în sectoare unde se calcă pe bătături şi numără minutele zilei de lucru, fiind stresaţi doar de îngrădirea pauzei de masă.

Cifrele zilei:

Iacob Dumitru – în prezent, Director Servicii Suport CEO

Alintat de vechii prieteni de breaslă “Doru Motorină”, renume cu care s-a mândrit o vreme, fiind o recunoaștere a competențelor sale, domnul Iacob, în prezent ajuns director al uneia dintre cele mai mari direcții cu personal TESA din CEO, ar dori să fie uitate asemenea obiceiuri și alinturi.

Devenit între timp un fel de “Botezatu” al Suportului, fostul “Doru Motorină” s-a transformat în “Doru haine de firmă“, eleganța afișată zilnic demonstrându-ne că te poți alinta toată viața fără să faci nimic care să producă acea valoare de care vorbeam și în articolele trecute, atunci când ești prieten cu cine trebuie și care te angajează director și-ți dă un salariu lunar cam cât 2 tone de motorină (6 lei litru de motorina ori 2000 litri egal peste 12000 lei).

Având oarece frustrări de-a lungul carierei, în ciuda succesului la combustibil, domnul Iacob și-a dorit să șteargă orice urmă a trecutului său și să fie numit director peste o direcție foarte mare, cea mai mare posibil, atât de mare încât un timp i-a fost greu să țină minte cam cu ce se ocupă fiecare dintre structurile din subordine, ce activitate au, fiindcă au fost adunate sub îndrumarea sa mai tot ce nu s-a regăsit în activitatea de producție: administrativ, comercial, informatică, pază și încă CEVA.

Dacă celelalte departamente din cadrul direcției sunt oarecum de sine stătătoare, fiecare având un rost, domnul Iacob și-a dorit foarte mult și a obținut un department nou nouț, de firmă, numai al dumnealui, acel CEVA care să se ocupe de toate nevoile știute și neștiute ale domniei sale. Și a obținut. A apărut astfel un mare departament cu un nume științific, pătrunzător și care sună foarte profesional, dar care nu se integrează în sistemul de activitate. Mai mult, încurcă pe toată lumea care mai încearcă să țină laolaltă o societate ce are nevoie de multe ca să funcționeze.

În calitate de mare director al unei mari direcții, domnul Iacob nu numai că nu a stăpânit activitatea în sine, lipsa sa de implicare și de decizie fiind recunoscute, acesta nesemnând nimic foarte mult timp, însă, fiindcă tot și-a făcut departament nou și, pe baza anumitor recomandări,  a pus doi șefi să-l ajute, să-l îndrume, să-l scoată din negura neștiinței, unul de departament, altul de serviciu, numiți și “locotenenții”. Știți cum se spune: “la pomul lăudat să nu te duci cu sacul” A avut un mare ghinion! Și câtă încredere le-a acordat! Şi cum l-au mai făcut de râs mereu, constant, nereușind să-și facă munca pentru care sunt plătiţi nici când au avut de prestat pentru lucruri josnice, de terfeleală, pentru care ar fi trebuit să fie … pregătiți.

Domnul Iacob poate crede că nu a avut noroc, că este ca în dragoste, noi credem că, el neavând nici o abilitate, nici cunoștințe prea multe, nici competențe de nici un fel și nici vreun avânt muncitoresc fiindcă nu a avut unde să le dobândească, nu a putut observa că nici aceștia nu au. Mai rău, că nici nu-i duce mintea, așa cum se plâng cei care au de-a face cu ei.

Una peste alta, domnul Iacob are o direcție care merge singură, aproape necondusă, se descurcă fiecare cum poate pe acolo, are un departament care îl deservește pe dumnealui, în special prin cei doi șefi nefericit și neinspirat aleși, care i-au adus mai multe deservicii decât împliniri. El are un salariu de director în CEO, are aproape tot ce își poate dori un om și asta numai dintr-un serviciu la stat, an de an, o viață întreagă.

 

Pare uluitor și rămâi aproape fără cuvinte când constați că oameni ca domnul Iacob au ajuns la acest nivel într-o companie a statului, un complex de mărimea CEO, unde ar trebui să duduie profesionalismul, implicarea, dedicarea, cunoștințele profesionale, având în vedere veniturile și avantajele din trecut, prezent și viitor. Căci, din păcate pentru restul, domnul Iacob încă are viitor în CEO (noi, dacă i-am purta de grijă, i-am recomanda să se detaşeze de cei doi, așa, pentru siguranța și viitorul dumnealui. Dar nu. Nu-i purtăm de grijă).

Prezența domnului Iacob la acest nivel ne demonstrează că mai sunt foarte multe de făcut la nivelul societății până se va cerne grâul de neghină, până vor fi recunoscute valorile iar salariul primit va fi echivalentul valorii aduse de fiecare în cadrul ei.

Venituri aproximative: multeeeee vagoane de motorină

 

Vasile Viorel – unul dintre cei doi “locotenenți” supranumit “creierul” departamentului, inginer de profesie, poate ar fi trebuit să facă filosofia. Noi îi recomandăm, niciodată nu e prea târziu, să-şi urmezi vocația.

 

Având o condamnare la activ, în dosarul „Buldotancul”, căpătată pe vremea când nu le mai ajungea Turceniul la niciunii, chiar așa mare și profitabilă cum era ea, termocentrala, domnul Vasile nu a mai putut emite pretenții la vreun post mai sus, de șef de serviciu și s-a mulțumit să-și imagineze, ca într-o carte de filosofie ieftină, cam cu ce să-și umple el timpul la serviciu ca să pară și că face ceva, să dea și impresia de control absolut și de necesitate vitală, dar și greu de interpretat și înțeles, ca orice filosofie.

Și a ieșit un FĂS. Au reușit să blocheze o activitate care funcționa, încurcând pe toată lumea și stârnind multe nemulțumiri în rândul celor obligați să depindă de frustrările filosofice ale unui personaj cu ambiții și orgolii care dăunează grav sănătății CEO. Acesta este unul dintre aghiotanții domnului Iacob, “cel deștept”.

Venituri aproximative: șef de serviciu TESA fără activitate-mult, mult peste ce se câștigă în cariere, peste 5000 lei/lună pentru filosofie ieftină și păguboasă.

 

Cosmin Rogobete – aici, lucrurile sunt foarte simple: omul este bine intenționat și a încercat să facă față solicitărilor domnului Iacob care l-a făcut ditamai șeful de departament, un departament inventat și complet inutil, spun cunoscătorii, dar NU REUȘEȘTE. Nu poate, nici măcar ajutat de “creier”, pe care o vreme s-a bazat și el cu încredere și încă se bazează fiindcă nu are altă cale. Preocupat zilnic, alături de domnul Vasile, de ideologia “cu ce ne mai umplem noi ziua ca să pară că avem foarte multă treabă și cum să ne băgăm nasul mereu în treburile altora și să pară că este treaba noastră”, pe modelul vechilor activiști de partid care alergau toată ziua, extrem de preocupați și grăbiți, cu o hărtie sau un dosar sub braț în care nu era nimic și se întâlneau mereu “întâmplător” cu șeful, domnul Rogobete străbate neobosit holurile celor două clădiri de lângă gară.

Asudat, cu hârtii sub braț (probabil aceleași de fiecare dată), deschide uși, se uită preocupat în toate părțile, inspectează grăbit din ochi pe fiecare, salută foarte respectuos “elitele” care îi ies în cale sau în calea cărora se așează pentru a fi observat, zilnic, spre a nu fi uitat și… CAM ATĂT.

Aceasta este activitatea pe care o cară pe umerii lui zilnic, acestea sunt problemele unui departament ce n-ar trebui să existe, creat din filosofia domnului Viorel și din speranța domnului Iacob că se va impune peste oamenii care-și știu meseria și care își fac și datoria din fişa postului (fiindcă cineva trebuie să facă și acolo ce este de făcut. Este evident că o societate, cum este CEO, nu poate funcționa numai cu cei ca domnii de care tocmai ne-am ocupat azi).

 

Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns! Acești trei domni îți pot stârni râsul, fiecare în parte și toți trei la un loc și ar fi de râs dacă ar fi doar o glumă. Totul, însă, este foarte serios. Acești domni ocupă funcții pentru care sunt foarte bine plățiți de o firmă a statului ca să plimbe hârtii, să inventeze necesități de care se vor ocupa tot alții, nu ei, să nu semneze nimic, să facă filosofie acolo unde sunt necesare păreri avizate și bine documentate. Căci asta este activitatea dumnealor.

 

Și e trist și periculos!

Venituri aproximative: peste 6000 lei/lună pentru plimbat hârtii, activitate de secretară.

Dacă printre cei care citesc aceste rânduri se află și oameni de la nivelul conducerii CEO care au puterea să îndrepte lucrurile, îi rugăm să o facă, se vor scuti și pe ei de eventuale probleme legate de “profesionalismul și viziunea” celor trei.

Și poate, cu timpul, vor înțelege că le suntem prieteni adevărați, care îi ajută să depisteze lucruri ce nu ajung ușor la urechea lor, dar care, neștiute și acoperite, sapă adânc…foarte adânc.

2 Comments

  1. "Viorel" "Viorel" 13 mai 2019

    Sa-mi platiti diferenta pana la 5.000! Din „cotizatizatia” celui/-ei care va comanda.
    Cat priveste „filosofia” si pleonasmele voastre, scrieti prost sau va dicteaza… prost. Probabil amandoua. – … „Creierul”

  2. Giacomo Giacomo 13 mai 2019

    Marea activitate a lui Rogobete si Vasile este sa numere, virgulele si punctele din caietele de sarcini. Nu credeti? Ceteti raportul de activitate pe 2018 si o sa vefeti ca asa este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *