Press "Enter" to skip to content

Clanurile din CEO (III)

Spread the love

Reminder: Nu avem nimic cu personalul TESA, o firma cu personal TESA bine repartizat, bine pregatit si motivat se bucura de servicii auxiliare de calitate indispensabile functionarii oricarei institutii (servicii de personal, financiare, administrative, de achizitii etc).

Asta este in teorie, in practica, personalul TESA angajat la CEO este foarte prost repartizat, uneori slab pregatit si chiar prost salarizat, lipsind motivatia in zone vitale de activitate, zone in care si personalul este deficitar, inflorind in sectoare unde se calca pe bataturi si numara minutele zilei de lucru, fiind stresati doar de ingradirea pauzei de masa.

Cifrele zilei:

Davițoiu Leșu Gheorghe – în prezent, reangajat, al cincilea consilier al managerului Sorinel Boza

 

Personajul a fost trimis acasă în cadrul programului de concediere colectivă din anul 2017, la vârsta de 61 de ani, cu plăți compensatorii plus venitul de completare și pensionat de drept în anul 2018.

Ar fi avut condiții de pensionare și un an mai devreme, în 2016, însă relațiile și-au făcut treaba și a scăpat, așa cum au scăpat mulți dintre boierii CEO, fiind constrânși să plece toți cei care nu au avut o palmă Dumnezeiască  deasupra capului, căci vorba proverbului, legea o fac Domnii nu Proștii.

Pe la începutul acestui an, după îndelungate negocieri politice de ultimă speță, ca toată politica noastră, a fost readus cu mare grabă în cadrul CEO în calitate de consilier, ca specialist minier sau cine poate ști ce altă specializare și plătit cu un salariu lunar care ar ajunge unei familii de mineri cu 4 persoane cel puțin 2 luni, dacă nu renunță la nimic:)

Acum să analizăm și competențele care îl recomandă, poate descoperim ce nu am reușit în cei peste 25 de ani ,cât a făcut doar propagandă, ba pentru un partid, ba pentru altul, ba pentru toate deodată, fiindcă nu avem așteptări de la un personaj care nu s-a evidenţiat în activitate, însă a reușit să aibă funcții de conducere prin propagandă și relații politice.

Absolvent al unei secții de construcții și instalații sanitare, adică despre amplasarea wc-urilor, pregătirea dumnealui nu are nici o legătură cu specializările miniere. Angajat inițial în zona Jilț (!!! De acolo se pare că vin mulți oameni capabili), domnul Daviţoiu Leșu s-a regăsit vecin de bloc cu MARELE BERCEA care l-a adus în ograda lui, la EMC Rovinari, înainte de ’89, de unde, după Revoluție, a fost adulmecat imediat de domnii Condescu, Cârciumaru și toată… orgia politică a vremii și promovat corespunzător.

Omul nu s-a remarcat prin abilități profesionale, fiind complet afon, conform opiniilor multor colegi,  în domenii tehnice atât de necesare într-o zonă pur tehnică, așa cum este cea a exploatării la suprafață a resurselor de cărbune. Realitatea arată că nu avut nici abilități economice sau de altă natură profesională, scăldând mereu situațiile în care ar fi fost binevenită o opinie din partea unui ȘEF, așa cum a fost domnul Daviţoiu Leșu, în toți acești ani.

Acum s-a reîntors pe post de consilier, al cincilea (!) și se ocupă numai dumnealui știe cu ce (se plimba des, prea des este văzut în oras, pe stradă, în timpul orelor de program) Dar este plătit. Foarte bine!

 

În realitate, dincolo de lipsa, aproape rușinoasă de cunoștințe în domeniul în care a lucrat atâta amar de ani, de competențe de orice fel, precum și de lipsa de implicare reală în problemele unității din care făcea parte și pe care a condus-o destul de mult timp, ne întrebăm și, chiar am aștepta cu mare speranță un răspuns din partea celor abilitați, ce VALOARE poate aduce un asemenea personaj în timpurile pe care le trăiește CEO, când plata certificatelor de CO2 ar putea să coste CEO,  anul acesta,  ce nu l-a costat nimic niciodată, până azi.

Un județ întreg așteaptă, cu sufletul la gură, o veste bună, că… ce a fost mai greu a trecut, că pot spera, în sfârșit, la mai bine, la o viață mai bună, la muncă răsplătită, la alte condiții de trai demne de secolul nostru…

În asemenea condiții, când muncitorii sunt amânați mereu, când li se promite una și li se oferă alta, CEO REANGAJEAZĂ lipitori de afișe și vorbitori de nimic  pe salarii barosane, sfidând necontenit bunul simț și dreptatea, așa cum se vede ea în cizme și noroi.

 

Dacă acest domn și-ar justifica salariul, dacă ar aduce valoare companiei prin activitatea lui, dacă ar fi o sursă de soluții pentru CEO, date fiind circumstanțele nefericite cu care se confruntă această societate, dacă cineva ar ieși în spațiul public și ar declara că DA, domnul Daviţoiu Leșu a contribuit la reabilitarea CEO, a repus firma pe linia de plutire, soluțiile propuse au fost îmbrățișate în unanimitate de toți specialiștii și se consideră că, fără acestă viziune și mod de aplicare a măsurilor, CEO ar fi fost distrus, atunci DA! Atunci, am aprecia că CEO a făcut o investiție bună și a fost salvat.

Dar, nu.

 

În realitate, cei ca domnul Daviţoiu Leșu, ori nu înțeleg, ori nu le pasă cât rău face obrăznicia cu care revendică drepturi. Aceștia vor face din CEO doar o amintire mai repede decât ar fi necesar, luând șansa multor tineri din zonă de a mai putea trăi decent acasă la ei.

Oricare ar fi motivul, cei ca domnul Daviţoiu Leșu ar trebui trimiși și păstrați la pensie, acolo unde le este locul, fiindcă au cam arătat în anii cât au fost pe val ce le poate pielea și obrazul.

Venituri aproximative: fără număr.

–=

Ogîrlaci Vasile – domnul Ogîrlaci a reușit să ne atragă atenția abia în anii din urmă, culmea, prin TĂCERE.

A fost atâta tăcere și uitare în preajma domniei sale, încât, nici el nu era sigur că mai există și că are chiar și serviciu și încă unul foarte bine plătit, doar că nu are obiectul muncii. De cel puțin 3 ani, domnul Ogîrlaci stă pitit undeva în sediul Direcției Miniere, sub umbrela funcției de consilier și NU FACE NIMIC, NIMIC, NIMIC, dar, încasează lunar, de două ori pe lună chiar, un salariu cât două sau poate trei salarii de miner, întreținător de familie. Și, mai face ceva: pleacă la masa de prânz și-și rezolvă problemele personale pe care, altă dată, le rezolvau șoferii, secretarele și alți întreprinzători.

 

Fiind mai de soi decât haiducii minieri cu care și-a petrecut ultimii 30 de ani din viață, fiind crescut cu guvernantă în obiceiurile burgheze ale altor vremuri, așa cum au mărturisit de-a lungul timpului apropiații, domnul Ogîrlaci a înțeles că nu merită nici banii, nici postul și a tăcut, aristocratic, s-a retras din tot ce se putea retrage, mai puțin de la card. A încasat și a tăcut, s-a ascuns de toți și toate, fiind o umbră de care se sperie și el uneori și pe care abia o recunoaște, dar o umbră cu card.

Căutându-și rostul și utilitatea și pe vremea când administra soarta diverselor unități miniere, fiindcă manierele în cizme nu prea și-au regăsit menirea printre mineri,  nu am reușit să-i înțelegem rolul nici acum, când, ar fi trebuit deja să fie un pensionar cu vechime, căci vârstă ar cam avea (peste 65 de ani!, La mulți ani!).

 

Cu alte cuvinte, nu înțelegem rostul și rolul celui de-al patrulea consilier, care este obiectul muncii, cu ce își poate justifica cele 8 ore pitulate și salariul aristocrat și, mai ales, DE CE NU ESTE DEJA PENSIONAR?

Ce poate el și alții nu pot?

Ce daruri are și noi nu am aflat?

Care este VALOAREA pe care o aduce și acest personaj ca o umbră în interiorul CEO? Depășește ea venitul încasat lunar de această umbră tristă?

Cine plătește pierderile lunare ale personajelor care doar consumă, consumă, consumă, așa cum au făcut peste 30 de ani, fără să ofere nimic care să crească firma, să o consolideze, să-i dea un viitor? Întrebări peste întrebări, tristeți peste tristeți. Da, viața nu este dreaptă!

Venituri aproximative: venituri mari, foarte mari, exagerat de mari date fiind funcțiile domnului aristocrat în cizme ajuns o umbră nepensionată.

 

 

Jianu Dorina – al treilea consilier al managerului Sorinel Boza,  Este poate cel mai „suspect” și mai „fățarnic ” personaj dintre cele trei, după aprecierile celor din apropierea sa.

Apărută din nimic, fiindcă până în anul 2007 a trăit în umbra unui alt baron politician, domnul Dan Ilie Morega, fiind o simplă economistă a acestuia. Peste noapte, ca și când s-ar fi sunat adunarea, a fost recomandată călduros și adusă în fostul SNLO de alt poker-face, domnul Eugen Davidoiu, care, deși a trecut prin funcția supremă în institutie pentru foarte scurt timp, surprinzand chiar si pe cei care ii erau mai apropiati, a trecut doar, nelasând în urma lui decât gaura neagră a cesiunii de creanțe către o firmă de apartament (și ce apartament!) care era să coste vechiul SNLO un preț nedrept, dar și pe doamna Jianu, tot un fel de gaură neagră, dar care fumegă.

Fumegă,  în sensul adevărat căci, deși doamna se pare că a făcut între timp și dreptul în cadrul SNLO, fiind încadrată ca Șef Departament Juridic sau așa ceva și, deci, se ocupă cu legea și cu legalitatea, o și încalcă cu pasiune și în activitatea de la serviciu și în atitudini demne de Moulin Rouge.

Căci, în biroul în care își duce existența și apatia instalată odată cu apariția mai tinerei generații de școlărițe în CEO, așa cum a fost și ea odată, este un fum gros, real, ILEGAL, care plutește peste toate hârtiile, peste toți oamenii din preajmă, iese afară și se împrăștie necuviincios prin săli, coridoare, în plămânii tuturor nefericiților care au neșansa să respire alături de dânsa.

Doamna FUMEAZĂ numai ÎN BIROU, mereu, necontenit, este de neoprit și de neînlăturat, acolo e ca într-o mâzgă,  un nisip mișcător din care nu mai scapi. Degeaba colegii ei tușesc, se albesc, se îneacă în fum, nimic nu o convinge să respecte legea, după bunul obicei al dumneaei, fiindcă nu ar fi prima lege pe care o încalcă… Doamna este condamnată penal într-unul din dosarele CEO pentru abuz în serviciu, fiind obligată la 80 de zile muncă în folosul comunității.

Rugăm municipalitatea, pe această cale, să ne comunice unde și când a prestat, doamna în cauză, orele de muncă pentru comunitate  ca pedeapsă stabilită de o instanță de judecată și care trebuie pusă, cum e firesc, în aplicare.

Dincolo de lege există bunul simț, adică, atitudinea pe care o ai tu, ca om, față de cei din jurul tău, din preajma ta, a oamenilor lângă care îți trăiești o parte din viață. Asta este atitudinea: o țigară mereu aprinsă în colțul gurii, un fum de nepătruns, ca intențiile și afacerile jegoase pe care această doamnă le are cu CEO și cu tot ce o definește.

Deși s-a dat rănită atunci când a fost dată afară (după ce a fost angajată nesimțit de Davidoiu), a câștigat procesul și a fost plătită, încasând o sumă pentru care alții lucrează ani buni. Așa e legea noastră, apără un om care își pierde locul de muncă ABUZIV. Dar, ce te faci când tocmai angajarea doamnei a fost ABUZIVĂ și, prin trimiterea ei acasă, se îndrepta, de fapt, o mizerie făcută oamenilor din CEO care își vedeau de munca lor, de problemele lor, care nu unelteau necontenit, nu trăgeau sfori peste sfori, fiind utili firmei. Munca lor conta atunci şi contează, aduce valoare, lucrează așa cum știu ei mai bine, pe bani puțini și pe speranțe mari, că… poate la anul va fi mai bine.

Dincolo de câteva relații… cu ochi albastri de prin București, cu băieţi aflaţi ca într-o sectă – se adună din când în când, fac schimb de informații, fac planuri cu oameni,  societăți de stat, firme private, cu viețile noastre plus câteva hârtii pe care le semnează (făcute de alții) –  pe doamna Jianu nu o recomandă NIMIC, chiar NIMIC. Nici tânără nu mai e.

 

Însă, este ținută pe post de consilier fără atribuții deosebite. Firma cheltuiește cu ea, lunar, un salariu cât două sau trei salarii de miner, mașină de serviciu, spațiu pentru fumat: în birou…

Delegații (ea știe unde și de ce), plus răbdarea oamenilor care speră, până într-un ultimo moment, că se mai schimbă lumea și în orășelul nostru pierdut în timp.

Venituri aproximative: aproximativ 500 de pachete de țigări bune/lună (18 lei/pachetul).

Am rămas mult în urma orașelor mari din țară, deși oportunitatea de e avea în județ o firmă de calibrul CEO ar fi trebuit să ne aducă prosperitate tuturor, nu numai unora.

 

Recapitulând, am identificat până acum, în “Clanuri din CEO”, nouă personaje care câștigă bani foarte frumoși fără să aducă cel puțin aceeași valoare firmei, printre care: familia SCURTU (3 persoane angajate, una foarte recent și ILEGAL), familia DOBRIȚANU (3 persoane angajate, una recent și pusă pe post de ȘEF fără concurs) și cei trei din cinci consilieri ai managerului CEO care nu fac NIMIC, dar încasează lunar salariu și multe alte beneficii.

Dacă vom continua, vom descoperi ce s-ar fi putut face cu banii pe care CEO îi “investește” în personalul TESA: o parte s-ar duce către fondurile necesare retehnologizării, reparațiilor sau pentru mărirea salariilor unor oameni care chiar merită și care așteaptă în fiecare an, la negocieri, o recunoaștere.

Sunteți de acord să se măsoare valoarea pe care o aduce fiecare angajat al CEO și să se elimine non-valorile? Sunteți de acord să continuăm?

Noi zicem că DA!

3 Comments

  1. Eeos Eeos 6 mai 2019

    Luati va rog ai clanul Petroniu…dacă se poate

  2. Dan Dan 6 mai 2019

    Daca te referi cumva la Petroniu cel mic, e unul din cei mai buni profesionisti.Nu poti sa-l compari cu Davitoiu.

  3. Hatara Hatara 6 mai 2019

    Acest Gelu Davitelu a fost pungas cu expropiatii din Negomir de unde are tarus, ce sa mai spunem de alte masinatii pe care la facea ca director.Acum e cosilier cu probleme de Minprest si numai pentru ca angajatii acestei societati nu si-au primit lichidarie pana in JoiaMare acest nesimtit trebuia sa-si depuna demisia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *