Press "Enter" to skip to content

Clanurile din CEO (II)

Spread the love

Se ştie: în CE Oltenia lucrează familii întregi devenite, în timp, adevărate clanuri. Cei care populează în mod nesimţit birourile companiei de stat nu sunt numai soţi, soţii, fiice, fii, ci şi naşi, nepoţi, veri, prieteni cu beneficii, lipitori de afişe. Ei, împreună, fac din TESA un bâlci, un talcioc, o adunătură pestriţă şi conduc chiar afacerile companiei.

Săptămânal, vom publica câte un astfel de exemplu, în care, indivizi şi individe sunt conectaţi şi conectate la banii din sacul generos al societăţii de stat, prin bunăvoinţa altora de teapa lor ajunşi, de-a lungul timpului, tot golăneşte în Directorat şi Consiliul de Supraveghere.

 

Astfel,

CEO,, o unitate care are un personal TESA bine repartizat, bine pregătit și motivat se bucură de servicii auxiliare de calitate indispensabile funcționării oricărei instituții (servicii de personal, financiare, administrative, de achiziții, etc.

Asta este în teorie, în practică, personalul TESA este foarte prost repartizat, uneori slab pregătit și chiar prost salarizat, lipsind motivația în zone vitale de activitate, zone în care și personalul este deficitar, înflorind în sectoare unde se călca pe bătături și număra minutele zilei de lucru, fiind stresați doar de îngrădirea pauzei de masă.

 

Cifrele zilei:

 

Gheorghe Dobritanu, din Negomir – În prezent, Director Direcția Minieră, în trecut, ȘEF prin zonă Jilț -Motru, îl recomanda alianța de rudenie, de prietenie  (filieră veche, ultra-cunoscută ), cu senatorul Cârciumaru,  Marin Condescu, precum și treburile pe care a trebuit să le facă pentru partid şi pentru sindicate (el știe ce și unii dintre noi) ca să ajungă pe primul loc, după înlăturarea lui Daniel Antonie. Atras de afaceri cu maşini şi utilaje în minerit, conduse pe hârtie de alţii.

Ca descriere, un personaj submediocru,  spun cei din domeniu, al cărui scaun se sprijină atât pe relaţiile din trecut şi prezent,  în central cărora se află şi directorul de la servicii support, Iacob, cel ce stă în umbra lui Boza.

Deși are pretenții de intelectual scrobit, șosetele albe care îi ies din pantofii negri decoltați îi dau de gol mentalitatea de șofer de autocar pe rute externe, care atunci când pornește motorul pune manele și care se isterizează când “I se pune pata”.

În rest, ce mai putem adaugă? Susținut politic în detrimentul unora care simț cariera că pe carnea lor, care au pus minte și suflet  și ani din viață, pe care îi umilește cu albul șosetelor sale și nu numai, domnul Dobritanu nu pare să înțeleagă decât cum să te dai bine pe lângă cine trebuie ca să rămâi ȘEF, căci altfel puterile dumnealui de înțelegere sunt extrem de limitate (chiar nu înțelege nici dacă I se explică).Din păcate acest “dar” l-a transmis și fiului sau, căci imediat vorbim și despre el.

 

Venituri aproximative:că și în cazul doamnei Scurtu, fiind mai tot timpul ȘEF, veniturile sunt pe măsură.

30 de ani vechime X 9000 lei/luna=aproximativ 3.240.000 lei, mai mult sau mai puțin.Posibil mai mult.Întotdeauna se poate mai mult în aceste cazuri.

 

 DUAMNA Dobritanu – soție. Nu avem cunoștință dacă doamna a fost şefă în zonă Jilț, unde a lucrat toată familia, așa cum se cuvine, însă de când a fost adusă “la centru”,  are o atitudine de vânzătoare la raionul de carne din vremea lui Ceaușescu, când cele mai greu de abordat femei erau gestionarele și vânzătoarele de mezeluri, lapte, ouă, carne etc. A avut chiar momente,  imediat după înscăunarea soțului, când simplul fapt că I te adresai fără politețea și slugărnicia de cuviință, te făcea să te bucuri de o “criza de identitate” a doamnei. Nu știm dacă a înțeles că funcția soțului care, fie vorba între noi, îl dezavantajează și pe el, fiindcă dacă rămânea în Jilț, știau doar cei de acolo cum stă treabă și care este potențialul,  așa, ieșind în frunte, a înlăturat orice dubiu, dar doamnă chiar se ia în serios în funcția de “sotie a domnului director”. Și poate ar fi pretins și ea să fie ȘEFA, așa cum îi stă bine unei soții de director foarte pretențios cu familia, însă a  trebuit să  se aleagă, din trei, doar doi să fie ȘEFI.Și cam atât.

Venituri aproximative:

30 de ani vechime X 4000 lei/luna=aproximativ 1.440.000 lei, mai mult sau mai puțin. Posibil mai mult. Mai mult decât un miner, asta e sigur.

 

 Cosmin Dobritanu -fiu. Cel de-al treilea “DOBRITAN”, căci despre el este vorba, pentru el și-a sacrificat mama, că orice mamă, postul de șefă și a acceptat să fie doar “SIMPLA FUNCTIONARA”, în prezent, ȘEF serviciu ISCIR Direcția Minieră, înscăunat IMEDIAT după ungerea tatălui, fără concurs sau alte lucruri din astea primejdioase.

Călare pe post, fără concurs

Adus în sistemul de stat din minerit imediat după crearea CEO, companie  care are parte, se pare, de tot ce nu se poate angaja sau menține într-o altă instituție unde există pretenții, de un minim de cunoștințe și abilități, I s-a creat un serviciu fără prea mari pretenții, doar pentru el, că să promoveze și să aducă și el bani frumoși familiei . Ca și tatăl lui, are mari probleme de înțelegere ale fișei postului pe care îl ocupă, fiindcă un post de conducere presupune și o oarecare asumare, responsabilitate, susținere a semnăturilor, lucruri de care cei doi răsfățați ai doamnei gestionar şi ai sistemului,  fug că de oricare altă responsabilitate.

În rest ALB, muuuult alb și în acest căpșor tânăr care încă nu s-a prins că el este șeful unui serviciu într-o instituție a statului unde implicarea, asumarea răspunderii, munca, vin la pachet cu suma de pe statul de plată și că oricând, un tânăr de vârstă lui dar mult mai bine pregătit professional ar putea să-I ia locul. Sau nu.

Însă cu mămica și tăticul mereu lângă tine, care te descurcă și la vârstă asta ca la 10 ani, nu ai cum să înțelegi cum este să crești mare, să-ți asumi viața și să te lupți singur ca să înveți să trăiești ca un adult, nu ca un veșnic copil pierdut fără povaţa înțeleaptă a celor care “ştiu ei cum se rezolvă treburile”.

Și știu. În CEO, așa se rezolvă. Au văzut cum fac alții și fac și ei. Pentru că POT.

Venituri aproximative:

5 ani  vechime X 4500 lei/luna=aproximativ 270.000 lei, mai mult sau mai puțin.Posibil mai mult.Mai mult decât un miner, asta e sigur din nou.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *