Press "Enter" to skip to content

Cacealmaua lui Cîţu! Reacţia unui parlamentar

Spread the love

 

Senatorul PSD Daniel Zamfir a reacţionat dur după ce ministrul Florin Cîţu a anunţat prevederile ordonanţei de amânare a ratelor şi afirmă că totul este doar o cacealma. 

MAREA CACEALMA A ORDONANȚEI DE AMÂNARE A RATELOR LA CREDITE.

1. Cei care înregistrau întârzieri la plata ratelor anterior pandemiei de coronavirus NU sunt eligibili pentru suspendarea ratelor. Deci un om care avea dificultăți la plata ratelor și care va avea dificultăți și mai mari în contextul #covid19, nu poate apela la această măsură.

2. Nu există măsuri pentru cei executați siliți. Popririle și vânzarea imobilelor la licitație publică vor continua.

3. Statul va garanta pentru bănci dobânzile din perioada în care operează suspendarea ratelor la creditele ipotecare.

4. Dobânzile datorate de debitori aferente ratelor suspendate se vor capitaliza la soldul creditului, fapt care conduce la o împovărare a debitorului.

5. Ordonanță se aplică strict debitorilor afectați direct sau indirect de criză coronavirusului. Împrumutatul ar urma să depună la bancă o cerere privind suspendarea ratelor, dar această va fi verificată de către bancă și abia ulterior aprobată. Aprobarea se va face cu respectarea unor norme ce urmează a fi adoptate de către MFP. Așadar, decizia de implementare pare a rămâne la latitudinea băncii.”, a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

(dcnews.ro)

Iată declaraţiile lui Cîţu:

„Pot să beneficieze de această ordonanță și persoanele fizice și cele juridice care au calitate de împrumutat în contractele de credit. Se suspendă la cerea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020.

Am făcut acest lucru pentru că s-ar putea să fie persoane care doresc doar să suspende doar pe o perioadă de o lună, două sau trei luni.

Suspendarea plății se acordă doar debitorilor ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de situația gravă generată de pandemia de COVID-19. Este o plajă largă de persoane fizice care vor putea să acceseze această facilitate.

 

Cererile se vor putea face cel mai târziu până la încetarea stării de urgență pe teritoriul României”, a previzat Florin Cîțu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *