Press "Enter" to skip to content

Atenţie, şoferi şi pietoni!

Spread the love

Comunicat IPJ Gorj:

Sărbătorile de iarnă sunt printre cele mai aglomerate perioade în ceea ce privește traficul, iar asta înseamnă că șoferii trebuie să fie mai atenți, mai cumpătați și să respecte câteva reguli simple pentru ca totul să se desfășoare în condiții ridicate de siguranță.

Iată recomandările noastre:

– Înainte de a pleca în călătorie, vă sfătuim să vă interesaţi asupra traseului ales şi a condiţiilor meteo prognozate pentru zona tranzitată;

-Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);

-Determinaţi toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduceţi să-şi cupleze centura de siguranţă;

-Asiguraţi funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, cât şi a celui de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic.
-Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
Pe vreme de ploaie, lapoviţă sau ninsoare, când vă întâlniţi cu alte autovehicule, actionaţi din timp ştergătoarele de parbriz.

-În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni.

Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur, astfel că există posibilitatea ca aceştia să nu se asigure atunci când traversează!
-Pietonilor le recomandăm să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

 

-Nu traversaţi drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere şi numai după ce v-aţi asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde!
– Planificați-vă din timp călătoriile și evitați pe cât posibil deplasarea cu autovehiculul în zonele aglomerate ale orașului;

 

-Respectați indicațiile polițiștilor rutieri care acționează pentru fluidizarea traficului.

 

Vă dorim tuturor drum bun şi fără evenimente!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *