Press "Enter" to skip to content

Artego îşi împarte profitul: divident cu randament de 6%

Spread the love

Acţionarii Artego (ARTE) sunt convocaţi, în data de 16 aprilie, pentru a aproba distribuirea sub formă de dividend, din profitul anului trecut, a sumei de 3,77 milioane de lei, echivalentul unui dividend de 0,421052 lei/unitate, valoare care, raportată la ultima cotaţia ARTE de ieri, de 6,6 lei, oferă investitorilor un randament brut de 6,4%.

Totodată, conducerea Artego propune demararea unui program de răscumpărare pentru cel mult 895.616 de acţiuni, reprezentând maxim 10% din capitalul producătorului de articole din cauciuc, la un preţ minim de achiziţie de 2,5 lei/titlu şi un preţ maxim de 8 lei/titlu.

Scopul operaţiunii de piaţă, ce se va derula pe o perioadă de cel mult 18 luni de la data publicării hotărârii acţionarilor în Monitorul Oficial, este reducerea capitalului social al Artego, plata acţiunilor urmând a se face din rezervele societăţii înscrise în situaţiile financiare de la finalul anului trecut.

De asemenea, acţionarii mai au pe ordinea de zi aproparea prelungirii a două facilităţi de credit, în sumă totală de 30,5 milioane de lei, contractate de la Unicredit Bank, prelungirea cu încă douăsprezece luni a plafonului de creditare cash contractat de la Intesa Sanpaolo, în sumă maximă de 11 milioane de lei, meţinerea creditului de 1,4 milioane de lei contractat de la ING Bank şi prelungirea a două credite de tip „revolving”, unul de la Credit Europe Bank, în valoare de 8,9 milioane de lei şi celălalt de 3 milioane de lei de la Garanti Bank.

Pentru 2018, Artego a raportat un profit net de 9,47 milioane de lei, în creştere cu 54,48% faţă de cel realizat în 2017, pe fondul creşterii veniturilor din producţia vândută cu 26,79%, de la 130,52 milioane de lei, la 165,49 milioane de lei.

Acţionarul majoritar al companiei, a cărei valoare de piaţă este de 59,11 milioane de lei, este Asociaţia Salariaţilor Pas Artego, ce deţine 77,81% din capitalul social al producătorului de articole din cauciuc.

sursa,http://www.bursa.ro/din-profitul-anului-trecut-artego-propune-un-dividend-cu-randament-de-6-procente-62926638

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *