Press "Enter" to skip to content

Adrian Tudor: L-am IEFTINIT pe Brâncuşi

Spread the love

E nevoie de fonduri pentru restaurarea operelor lui Constantin Brâncuşi, a declarat viceprimarul municipiului, Ion Tudor., la Radio Infinit.

„E nevoie să discutăm serios despre dosarul UNESCO pentru a demara proiectul de restaurare a operelor lui Brâncuşi. Noi putem susţine o intervenţie rapidă pentru biocidare si desprăfuire, însă avem nevoie de fonduri şi pentru proiect şi pentru  execuţia de restaurare. Mai sunt chitufri care trebuie refăcute sau metalizarea Coloanei. Aici, Ministerul Culturii trebuie să ne ajute cu specialişti şi cu fonduri. Totuşi, municipiul Târgu Jiu nu are un buget să susţină un buget de valoare universală, aşa cum este ansamblul monumental  cum este Calea Eroilor din Târgu Jiu”.

Despre desemnarea artistei Irina Rimes ca promotor  sau ambasador al lui Brâncuşi, Tudor spune că Simona Halep ar fi fost o soluţie care ar fi bucurat pe toată lumea. ” Prin desemnarea unui astfel de ambasador (Irina Rimes, n.red.)  Cred că Brâncuşi se reprezintă singur, asta a reuşit să facă şi de+asta este atât de mare. În rest, poate că reuşim doar să-l ieftinim când avem astfel de iniţiative”, a mai spus viceprimarul.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *