Press "Enter" to skip to content

Adrian Tudor face PULBERE conducerea PSD Gorj

Spread the love

Preşedintele executiv al organizaţiei municipale a  PSD Gorj, Adrian Tudor, îşi menţine acuzaţiile faţă de conducerea a organizaţiei judeţene. Acesta vorbeşte despre jocuri de putere în interiorul partidului şi-i numeşte pe cei din conducere ca fiind uu „grup comprador”.

De partea cealaltă, Mihai Weber, deputat şi preşedinte al PSD Gorj, spune că „Adrian Tudor este un subiect închis” iar Anca Borduşanu, secretar executiv şi purtător de cuvânt al PSD Gorj, a declarat la Târgu Jiu TV că nemulţumirile lui Tudor sunt personale.

Întrebat de ce, până la urmă, PSD a renunţat la candidatura sa, Adrian Tudor a spus:

„Nu PSD Târgu Jiu  a renunțat la candidatura mea ci jocurile de putere de la vârful PSD Gorj au decis eliminarea mea.

Eu nu am subminat niciodată traseul politic al vreunui coleg de partid. Am fost un om disciplinat chiar dacă în interiorul organizației am spus cu voce tare ce aveam de spus si am arătat, nu o dată, lucrurile care nu functionează. Am parcurs etapă cu etapă în viața politică, cu abnegația unei țestoase, nu am sărit dintr-o funcție în alta cu salturi de cangur. Cred în planificarea carierelor în partid pentru că așa se fac lucrurile în orice organizație modernă. Nu poți să fii competent într-o funcție publică, politică sau administrativă, dacă nu te pregătești ani de zile pentru ea.

Din primăvara anului trecut am fost încurajat de șefii actuali ai PSD să-mi pregătesc candidatura la funcția de primar .”Nu e altul mai potrivit ca tine” mi s-a spus în repetate de rânduri. Am stat de vorbă cu majoritatea membrilor PSD Târgu Jiu pentru a le afla părerea despre candidatura mea. M-au susținut toți cu una sau două excepții. I-am simțit  solidari cu mine și mobilizați pentru o bătălie electorală fără rezerve tactice împotriva actualului primar. Fără această validare a membrilor de la baza PSD  nu aș fi mers mai departe cu pregătirile. Pentru mine, Adrian Tudor, opinia, vocea membrilor de partid, au fost lege întotdeauna. Am continuat să pregătesc strategii, programe electorale, materiale de campanie, echipe de sprijin. Dintr-o dată mi s-a spus, prin martie anul acesta, că ”Numele Tudor nu dă bine pentru oraș!!!” și că nu trebuie să candidez…

Acesta e stilul de conducere în PSD-ul actual, din păcate. Buna credință a membrilor de partid e călcată în picioare. Diversiune, disimulare, intimidare, inducerea fricii, manipularea membrilor.Dublă masură, dublu standard, dublu limbaj. Adevărul e folosit de grupul care a capturat PSD la Gorj ca o felie subțire între două bucăți groase de minciună… “,subliniază liderul PSD Târgu Jiu.

“Nu eşti blatist, nu te califici”

Devine clar că Adrian Tudor nu-l va sprijini pe Ciprian Florescu, argumentând şi de ce:

“Aș fi vrut să văd că există acest proiect, că există determinare de a vorbi despre problemele de fond ale orașului.Nu l-am auzit pe Ciprian Florescu începând să vorbească despre o nouă strategie pentru dezvoltarea orașului. Uitați-vă pe cea veche si veti descoperi cat de depaşită este. Niciun răspuns coerent despre adaptarea orașului la tranziția verde, de exemplu, ca să nu cumva să pierdem voturile salariaţilor din CEO… Ne place sau nu, orașul va trece în următorii  ani prin această tranziţie.  Trebuie să găsim soluții alternative pentru oameni încă de pe acum, nu să ascundem lucrurile sub preș. Trebuie protejate azi locurile de muncă ale celor peste 11.000 de oameni de la CEO, dar trebuie acționat tot azi pentru ca mâine acești oameni și familiile lor să nu ramână pe drumuri.Care e strategia lui pentru crearea de locuri de muncă alternative, bine platite în oraș ? Nu l-am auzit pe Ciprian Florescu, un om tânăr încă, să inceapă să vorbească tinerei generații din oraș.  Tinerii au așteptări mari de la noi. Resursele lor de creativitate si de inițiativă sunt din păcate foarte puțin valorificate în favoarea orașului. De aceea ei continuă să plece din oraș.Ce soluții are să-i țină acasă?În continuare orașul nu este tratat în mod egal. Se fac investiții în anumite zone, altele sunt ignorate cu anii. Nu e normal. Are soluții?! Aș fi vrut să văd  că ia legătura cu membrii organizației municipale, că încearcă să-i convingă că este soluția câștigatoare, să și-i apropie, să-i mobilizeze.

Nimic din toate aceste. Doar suficiență arogantă, altoită pe o  letargie cu aromă de compromis politic. Unul care nu poate aduce nimic bun pentru PSD și pentru oamenii care își mai pun speranțele în el”.

 

Compromisul a devenit regulă de partid

Adrian Tudor arată cum stau lucrurile în PSD. Din păcate, în toate partidele se fac înţelegeri pe sub masă, tot felul de trocuri şi compromisuri, departe de orice şi-ar dori alegătorii.

Despre compromis:“Este unul dublu: în interiorul organizației: între grupurile  rivale, în exteriorul ei, în relația cu primarul Romanescu. Eu, nefiind parte a acestui compromis, pe numele lui, blat politic, nu m-am calificat pentru a reprezenta PSD în bătălia electorală.

“Nu putem nega evidenţele”:  Un PSD drogat…de gloria de altădată

Din păcate, avem un primar în funcție care nu a reușit  în acești ani să arate că are o viziune pentru oraș. Citiți raportul despre starea orașului și veți vedea limitele  actualului edil. Doar cifre, nimic despre calitatea vieții oamenilor din oraș.Pe de altă parte, un PSD captiv unor grupuri de interese ”made in PDL”,  drogat de fantasmele  gloriei de altădată, incapabil de a fi productiv și de a-și regenera proiectul politic pentru modernizarea orașului”.

Distanţare politică faţă de PSD

Liderul de la municipiu anunţă că ia distanţă faţă de partid: “Mă aflu la finalul unei  perioade de reflecție asupra a ceea ce am de făcut mai departe. Politic vorbind. Pentru că tot suntem într-o perioadă de asa numită  ”distanțare socială”, eu mă aflu într-o fază de distanțare politică față de PSD .Mai exact, de grupul decident de la conducerea lui.

Sunt, însă, 20 de ani de activitate în PSD care nu pot fi șterși cu buretele. O experiență politică mare acumulată, proiecte duse la bun sfârșit în calitate de viceprimar, altele în derulare, dorința de a pune în dezbaterea publică o serie de idei și proiecte noi de care Târgu-Jiul are mare nevoie.Mulți oameni pe care i-am adus în partid, mulți care vin către mine și mă încurajează să nu renunț la politică, la valorile si principiile care m-au călăuzit în toți acești ani. Pe de altă parte, sunt profund dezamăgit de modul total inadecvat în care grupul conducător de azi al  PSD Gorj înțelege să facă politică și în interior, și în relația cu cetățenii.  Atât de mulți oameni buni au plecat din partid  din cauza acestui stil păgubos. Atat de mulți membri de partid, oameni cu reputație în oraș, nebăgați în seamă, nevalorificați  în favoarea orașului și în favoarea județului Gorj.

O spun verde în față pentru că este o realitate. E ”bine” că pleacă pesediști adevărați din partid iar foști lideri și membri  ai PDL Gorj sunt reevaluați pe sub masă și aduși în fruntea PSD? Pedelizarea PSD, aceasta este  reforma partidului la Gorj și în Târgu-Jiu?!Cum să schimbi în bine orașul dacă în interior nu ești în stare tu PSD să te schimbi în bine?!

Eu nu mă  regăsesc în acest fel de a face politică. Uitați-vă la ce spun membrii simpli ai PSD, inclusiv pe rețelele de socializare: ”Nu ne mai luați de proști!”…

Repet, preocuparea mea fundamentală rămâne  legată de cum putem mobiliza toate energiile bune și toate mințile luminate ale acestui oraș pentru a construi cu adevărat Alternativa Renașterii Târgu Jiului. Acum!”, a mai spus Adrian Tudor.

Primar interimar

Adrian Tudor este înlocuitorul legal al lui Marcel Romanescu, primarul aflându-se în izolare după cazurile de infectare cu Sars-CoV 2, de la Edilitara şi Aparegio.

Ca primar interimar, Adrian Tudor are unele observaţii:

“Ai o singură  mare obligatie din care derivă toate celelalte la fel de importante. Să ai grijă de siguranța cetatenilor.Mi-am făcut doar datoria așa cum mi-o fac și în calitate de viceprimar pe domeniul în care am atribuții.

Important e că am reușit să evităm pentru moment pericolul inundării masive a orașului.Va trebui însă accelerată finalizarea investiției de la Valea Sadului astfel încât să nu mai avem surprize la congestionarea barajelor de pe Jiu.Orașul trebuie  să fie protejat cu adevărat și în mod durabil.Am rămas în minte cu imaginea sutelor de tone de deșeuri aduse de Jiu care spun multe despre noi și despre câte avem de făcut dacă vrem ca orașul și zona asta atât de frumoasă să aibă un viitor curat și sigur…

Important  acum  e să luăm toate măsurile și să evităm ca orașul să aibă de suferit de pe urma viiturilor de pe Jiu care ar mai putea să apară în această vară.

Cât privește PSD, acesta are un candidat stabilit pentru primăria Târgu Jiu. Din păcate doar atât… stabilit. Ce va face, cum va face, asta va decide candidatul și echipa sa, dacă va exista una, cu adevărat. Și bineînțeles grupul comprador din fruntea PSD Gorj care va trebui să-şi asume, în solidar cu candidatul ales de ei, rezultatul din 27 septembrie”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *