Orban pleacă. Partidele, la consultări

Spread the love

Klaus Iohannis va avea mâine consultări cu partidele parlamentare în vederea nominalizării unui premier, după ce Ludovic Orban şi-a depus mandatul.

”Ludovic Orban și-a depus mandatul din funcția de premier desemnat. Această situație se datorează PSD-ului. A boicotat ședința de ieri și nu s-a putut da un vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj și este ultimul lucru pe care ni-l dorim.

Am acceptat această depunere a premierului Ludovic Orban. Voi începe consultările la Cotroceni, mâine la ora 16:00.

La ora 20:00, mâine, voi face o nouă declarație de presă. Noi nu dorim să intrăm într-un blocaj. România trebuie guvernată. Domnul Ludovic Orban rămâne prima mea opțiune pentru funcția de premier. Voi ține cont de toate informațiile pe care le primesc de la partidele parlamentare. O majoritate se formează prin vot. Există un singur mecanism prin care se probează votul în Parlament: prin vot.

Singura posibilitate prin care se poate testa existența unei majorități este votul din Parlament. Nu mă implic în selecția candidaților pentru alegerile locale.

Procedura în Parlament nu s-a blocat pentru că Ludovic Orban a făcut sau nu a făcut ceva anume. Întreg blocajul s-a produs din cauza PSD-ului. Mai întâi a tras de timp cu audierile. După care termenul la care s-a pus votul de învestitură a fost termenul maximal. Se vede clar intenția de a bloca acest demers.

Pentru a debloca întregul demers, domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul. România trebuie să meargă înainte. Nu avem nevoie de astfel de blocaje.  ”, a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *