Press "Enter" to skip to content

Ce nu-şi face Boza cu mâna lui!

Informaţia zilei de azi cu privire la ce se întâmplă la Complexul Energetic Oltenia  vine ca un prim pas în ceea ce ar avea să se întâmple până prin luna decembrie a acestui an.

  1.  Demitere împiedicată. Nu-şi face Boza ceva cu mâna lui  –  Noii  supraveghetori  rămân fără poliţă de asigurare, fiindcă, directoratul condus de Sorinel Boza refuză să le încheie un astfel de document, împiedicând, astfel, măsura de schimbare a acestui directorat. Cum o împiedică? Păi, actualii membri ai CS nu vor vrea să semneze o demitere a membrilor de directorat fără să aibă o minimă asigurare . Ce face Boza? Ce face Bălăşoiu?  Ştiind că oamenii se vor feri să-şi asume o asemenea măsură, nu le încheie poliţe de asigurare.  Altfel spus, Boza nu se dă afară cu mâna lui Şi nici Bălăşoiu.

Trebuie spus, că vechii supraveghetori alături de acest directorat sunt traşi la răspundere materială, pentru cum au condus CEO şi câte găuri au putut să facă.  Adică, vor fi puşi să plătească prejudiciile aduse Complexului. Toţi au, însă, încheiate asigurări  în caz de „malpraxis” , ca la doctorii care greşesc o operaţie şi le moare pacientul. Îi doare „la bască”, nu vor da niciun ban din propriul buzunar pentru că poliţele de asigurare le vor acoperi pierderile făcute de aceşti şefi ai CEO care au condus Complexul spre o iminentă intrare în insolvenţă.

Având acest exemplu în faţă, noii supraveghetori se feresc să ia, cel puţin deocamdată, măsuri drastice. Şi, s-a văzut ieri, când şi-au amânat, din nou, şedinţa şi luarea unei decizii.

Lui Sorinel Boza (şi celor din spatele lui) îi convine o astfel de bâjbâială. Le mai dă timp, şefilor CEO, cel puţin până în octombrie,să-şi poată lua în continuare indemnizaţiile uriaşe iar contractele de miliarde de lei, mai ales alea de CO2, să meargă bine în buzunarele clientelei, chiar dacă acest Complex îşi dă duhul.

2.  Prezentarea situaţiilor financiare la 6 luni. Pe plus sau pe minus? Au suflat pe cifre ca pe zarul de la pocker

Ţinând cont de pasul nr.1, Boza şi restul vor sta liniştiţi încă cel puţin trei luni. Între timp, Directoratul CEO trebuie să prezinte actualului CS, situaţiile financiare. Rămâne de văzut dacă, pe modelul de anul trecut, când peste cifrele de bilanţ a suflat Directoratul în frunte cu dl. Boza, „vrăjind” situaţia  financiară până a arătat profit. Un profit la şase luni, care până la sfârşitul anului a redevenit ceea ce era de fapt: o pierdere de 1,1 miliarde de lei.

Deci, cel puţin doi supraveghetori pot cere cu fermitate situaţiile financiare REALE dacă dl. Boza le vâră sub nas un profit la şase luni. Cei doi ar fi Carmen Gabriela Popa şi Gheorghe Ştirbu. Ei, ca de altfel, întreg Consiliu de Supraveghere,  trebuie să verifice cu mare atenţie documentele pe care le va prezenta Directoratul CEO. Dacă supraveghetorii nu se pricep la cifre, să ceară puncte de vedere de la experţi. În caz contrar, adică dacă CEO, în situaţia lui atât de vizibil  dezastruoasă, va ieşi pe plus printr-o scamatorie patentată anul trecut,  se înţelege clar că, CS ar trebui să demisioneze în următoarea secundă.

Rezistenţa CS: ori face ceva, ori o lasă moartă

De menţionat: Până în decembrie, situaţia CEO va fi atât de groasă, dacă nu se vor lua măsuri imediate de echilibrare, minimală măcar, încât actualii supraveghetori , făcându-şi calcule personale, neriscând să-şi asume un total dezastru, să demisioneze în bloc,  chiar în august-septembrie.

 

 

 

 

87 Vizualizări

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Follow by Email
WhatsApp
FbMessenger