Press "Enter" to skip to content

ALARMĂ! Șefii ISJ Gorj încep să TAIE CLASE în școlile din oraș!

Spread the love

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a transmis că va desființa o clasă de a IX-a a Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”. Profesorii, elevii și părinții se opun cu vehemență și au lansat o Petiție chiar astăzi în care arată că Liceul de Arte din Târgu Jiu este singura școală cu profil vocațional de artă din județ. De asemenea, există câte o singură clasă cu specializările: muzică, arte vizuale și teatru.

„Prin aceasta decizie nedreaptă li se frâng aripile viitorilor colegi care vor să-și urmeze visul  într-un liceu vocațional, pentru a acumula un anumit bagaj de cunoștințe, cultură și artă, pentru a avea baza propriului viitor într-o astfel de carieră.  La aceata situație s-a ajuns din cauza numărului din ce în ce mai scăzut al elevilor, în general.  Ministerul și inspectoratele au hotărât să reducă clasele de la anumite licee și colegii din oraș. Liceul nostru are doar 4 specialități în 3 clase, două dintre specialități, printre care și a mea,  fiind deja comasate într-o singură clasă (arhitectura și artele vizuale ),

Nu vedem justificată propunerea inspectoratului de a ne “tăia” o clasă având în vedere și faptul că liceul are o promovabilitate la bacalureat de peste 70% și întodeauna este concurență foarte mare pe locurile oferite aici”, a declarat vicepre;edintele Consiliului Administrativ al Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”, Christian Buză, elev în clasa a XI -a  B, la arte vizuale.

Iată aici și petiția:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2981884762083770&id=100007868266862

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *